Курсове

Курсове

Курс Начално Обучение

Катеренето е повече от спорт - то е предизвикателство, приключение, а за мнозина е и начин на живот. Ако си готов да опиташ нещо ново и различно, то нашият курс Начално обучение е правилния старт! Този курс не само ще ти предаде основните техники и знания, необходими за безопасно катерене, но и ще те вдъхнови да изследваш собствените си граници. С нашата подкрепа и обучение от опитни професионалисти, ще се насладиш на всяко предизвикателство и ще се подготвиш за вълнуващи катерачни приключения в бъдеще.

Курсът включва 9 занимания, всяко от които с продължителност по 2 часа. Заниманията се провеждат всеки вторник и четвъртък от 19:30 до 21:30ч. Обучението се води от опитни  дипломирани треньори по спортно катерене и алпинизъм с дългогодишен опит в спорта и обучението.

По време на курса предоставяме цялата необходима екипировка (седалки, въжета, осигурителни устройства), а ти трябва да си носиш само удобно спортно облекло и чисти спортни обувки. Ако много държиш да катериш със специални обувки за катерене (еспадрили), ние ще ти съдействаме да наемеш такива или ще ти помогнем в избора при закупуването.

Какво ще научиш по време на курса:

  • Основни възли и обвързване
  • Основни познания за катерачната екипировка и правилното ѝ използване.
  • Основни познания за различните видове катерене, стилове на преминаване и категоризации
  • Основи на осигуряването - падане и рискове, действителен фактор на падане, oсигуряване с различни видове осигурителни средства.
  • Катерене на горна осигуровка
  • Катерене на долна осигуровка, правилно и безопасно падане
  • Организиране на рапел в края на маршрута и събиране на инвентара (разекипиране на маршрут).

Дати на провеждане: 07-31 май 2024г.
Дни на провеждане: вторник и четвъртък
Максимален брой участници: 12
Цена: 390лв*

*В ценaта е включена екипировката, такса зала и обучението.

Цена:390лв.

Запиши се
img
img
Курс Начално Обучение

Катеренето е повече от спорт - то е предизвикателство, приключение, а за мнозина и начин на живот. Ако си готов да опиташ нещо ново, то този курс е правилния старт!